top of page
  • Osvárt Judit

100/2: Bauhaus 100 plakátkiállítás


Nem is egy, hanem mindjárt két grafikai témájú tárlat: a XXI. Tervezőgrafikai Biennálé válogatása, illetve a Bauhaus 100 plakátkiállítás nyílt meg április 9-én a Vigadóban.


A hazai vizuális kommunikáció legújabb eredményeiből készült válogatás, a Tervezőgrafikai Biennálé 21. alkalommal került megrendezésre, mégpedig 2017–2018 között készült alkalmazott grafikai alkotásokból. A vegyes műfajú, plakátokat, arculatokat, csomagolásterveket egyaránt tartalmazó, igen nagy anyag a Vigadó Galéria alsó szintjén látható. A felső (utca) szinten kapott helyet a Bauhaus 100 kiállítás, mely a plakát mára szinte teljesen kihalt műfaján keresztül idézi meg a Bauhaus örökségét, és melyen kifejezetten erre a kiállításra készült, Baráth Ferenc Munkácsy-díjas tervezőgrafikus, az MMA levelező tagja, kurátor illetve egy szakmai zsűri által válogatott művek láthatók.

A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata a Bauhaus 100 plakátkiállításához két szakmai különdíjat is hirdetett: senior kategóriában Ducki Kristóf tervezőgrafikus, junior kategóriában Olajos Mária Csenge tervezőgrafikus kapta az elismerést (borítóképünk Olajos Mária Csenge munkája).

A kiállításokról bővebb információ illetve a XXI. Tervezőgrafikai Biennálé kurátorával: Szepes Hédi kurátorral készült interjú itt olvasható, a Bauhaus 100 plakátkiállítás katalógusa innen tölthető le. Nyitva május 26-ig, minden nap 10–19 óra között, további részletek a Vigadó Galéria honlapján.


bottom of page