top of page
  • Osvárt Judit

100/38: Ajándékötletek a Bauhaus-rajongónak

Nagyon sok mindent lehet venni annak, akit érdekel a korszak általánosságban, vagy a Bauhaus, specifikusan. Persze most már az utolsó pillanatban vagyunk, de azért hátha megihlet valakit az alábbi lista!


– jolly joker: könyv! 1. Librin is rengeteg az antikvár könyv 2. Természetesen az Antikvarium.hu is igen sok címmel rendelkezik 3. Amazon.de-ről már nem is beszélve, persze kérdés, hogy az ideér-e még időben.

– élmény: 1. Látogatás Brno-ba, a Villa Tugendhat-ba. 2. Látogatás Pécsre, a Törésvonalak c. kiállításra. 3. Látogatás Dessauba, vagy akár 'csak' Berlinbe, a nagy Bauhaus kiállításra. Esetleg Rómába.

– élmény Pesten: séták a Hosszúlépésnél vagy a Sétaműhelynél.

– szemüveg a Tipton-tól.

– határidőnaplók és más apróságok a Bomo Art-tól.

– plakát. Lehet eredeti vagy újranyomott (előbbiek értelemszerűen ritkábbak és drágábbak). Érdemes mindkettőt az ebay-en, Etsy-n, Vaterán keresni (ebay-ből a német a célszerű, úgy gyorsabb és nincs vám). Etsy-n és Amazon.de-n olyat is lehet találni, amit megveszel, letöltesz és itt nyomtatod ki, talán ez a leggyorsabb.

– bútor, dísztárgy. Érdemes körülnézni a Vaterán, a Galeria Savaria-n, és olyan helyeken is, mint a Fabrika, a Möbelkunst, a Colorbar, vagy a Budapest Poster Gallery. Természetesen nem minden Bauhaus, ami annak látszik, de hátha akad valami, amit annak neveznek, szép, ilyesmi. És persze ne csak a Bauhaus kulcsszóra keress, hanem pl. alkotók nevére, pl. Herbert Bayer vagy Walter Gropius. A Moma Store-jában pl. imádom ezt a kis tálkát, hátha még ide tud érni!


A képen Gropius által a Rosenthal számára tervezett teáskanna, amiről volt már szó itt a blogon, és amit most találtam a Galeria Savaria-n (ha a link már nem működik, akkor sajnos elkelt).


bottom of page