top of page
  • Osvárt Judit

100/29: COS-kollekció

Érdekes látni, hogy idén mindenki, aki építészettel, formatervezéssel, képzőművészettel, divattal, vagy bármilyen más vizuális művészettel foglalkozik, valamilyen módon reagál a Bauhausra. Kihagyhatatlan ziccer, kattintásmágnes (vajon tényleg az?), kicsit már sok is.


Így voltam ezzel a COS-kollekcióval is, amiről ma érkezett hírlevél. Kedvelem a COS márkát, mert bár a bő, nyakban zárt zsákruhák nem az eseteim, tetszik a minimalista megközelítésük. Most régi, állítólag korábban népszerű modelleket vettek elő újra és rebrandingelték 'Archive Editions' címszóval, és azt is odaírták: 'inspired by Bauhaus', mert, ahogy írják, 'az ötlet, hogy a forma a funkciót kövesse, mindig is fontos volt a COS számára'.

Nyilván nem lehet ma semmilyen építészetről vagy formatervezésről beszélni anélkül, hogy a Bauhaust meg ne említenénk, de vajon a divatra is ilyen nagy hatással volt ez az iskola? Nemcsak arról van szó vajon, hogy a COS számára fontos célcsoport: a városi, intellektuális, jómódú, középkorú nők körében szeretnék magukat jobban pozicionálni, és még több ruhát szeretnének ezáltal eladni? Ki tudja, de mindegy is – aki akar, elgondolkozhat persze ezen. A ruhák egyébként pontosan olyanok, mint eddig: bőek, nyakban zártak, minimalisták. Itt a teljes kollekció!bottom of page