top of page
  • Osvárt Judit

100/25: Bauhaus Győrben és Sopronban

Kevéssé ismert, de a Bauhaus eszméje a fővároson túlra is eljutott. Több vidéki városban, így Győrben és Sopronban is vannak Bauhaus-épületek, melyekkel a győri Design Hét keretében személyesen is megismerkedhet az, aki épp arra jár. Idemásolom a legfontosabb infókat:


A „Korszakváltó épületek” című kiállítás a Bauhaus alapításának 100. évfordulóján a régió régió két világháború közti építészetéből kínál válogatást. Elsősorban Győr és Sopron legkorábbi modern épületeit kutatja fel és állítja egymás mellé, amelyek közül nem egy országos szempontból is jelentős alkotás. A közönség többek között Winkler Oszkár, Füredi Oszkár, Lakatos Kálmán, Hajós Alfréd és Körmendy Nándor munkáival is találkozhat – ismerős és szinte elfeledett házakkal új szemszögből, remek archív és új fotókkal.


A kiállítás a Design hét Győr programsorozat részeként, a Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamarával együttműködve készült. Kurátora Hartmann Gergely építész, építészettörténész, a ModernGyőr alapítója.


Megnyitó: 2019. október 18. 17:00

Helyszín: Magyar Ispita földszintje, Győr, Nefelejcs köz 3.


A megnyitón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött; itt lehet regisztrálni.


Lesz tárlatvezetés is, ennek időpontja viszont még nem ismert – érdemes követni a Design Hét Győr oldalát a részletekért!

bottom of page