top of page
  • Osvárt Judit

100/17: Tiny Bauhaus

A DZT, vagyis a Német Turisztikai Hivatal által 2019-ben népszerűsített témák közül nem véletlenül a Bauhaus az egyik legfontosabb az évben – 100 éves az iskola, mely teljes egészében Németországhoz kötődik, és annak számos helyszínén a mai napig láthatók a nyomai.


A németországi Bauhaus-helyszínek felkeresését népszerűsítendő, a Hivatal egy speciális, utazó projektet is tető alá hozott – ez a Tiny Bauhaus, ami nem más, mint egy kerekeken gördülő információs házikó. Legérdekesebb eleme a VR-szemüveg, melynek segítségével virtuálisan bárki bejárhatja Walter Gropius eredeti szobáját (amit én májusban megcsodálhattam), és talán kedvet kap egy valós, fizikai utazáshoz is a Bauhaus szülőhazájába.


A Tiny Bauhaus már szerepelt a Szigeten, szeptember 16-23. pedig között újra Budapesten lesz, mégpedig a Műegyetem kertjében. További infók itt, a budapesti eseményről pedig itt. Ki ne hagyjátok!


update:

Nagyon sajnálom, hogy ezt nem láthattam élőben, de a Tiny Bauhaus itt-tartózkodása gyakorlatilag lefedte az én berlini ott-tartózkodásomat:( viszont itt egy remek kis összefoglaló!bottom of page